Saturday, January 17, 2015


JENDELA HATI

Tajuk : Jendela Hati
Penulis : Aisya Sofea
Harga : RM14.00
Mukasurat : 344

Sinopsis
Harga kesetiaan seorang lelaki bernama suami begitu mahal nilainya pada insan bernama Lukman Hafizi ini. Setelah pemergian isteri tercintanya, Sarah, hari-hari yang dilaluinya tidak lagi seindah semalam. Dia terus hanyut dalam lamunan khayalannya.

Kepulangan Farah, kembar seiras arwah isterinya tidak mampu menggugah selaut kenangan bersama arwah isterinya. Farah pula tersepit dengan wasiat terakhir kakaknya serta dilema perasaannya sendiri. Dia pasrah akhirnya.

Benarkah ganti tikar yang berlandaskan keterpaksaan bagaikan embun di hujung rumput; memakan diri sendiri akhirnya. Apakah ini harga yang perlu dibayar untuk sebuah pengorbanan? Hayatilah falsafah yang tersirat di sebalik mesej yang tersurat ini. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cerita yg sangat sedih...tp akhirnya bahagia...rank 4 of 5....sayang diorg tukar cover...yg lama lg okay tp warna dia kelabu sebenarnye..


No comments:

Post a Comment